Земеделското министерство: Няма очаквания за недостиг на дърва. Министерството на земеделието

...
Земеделското министерство: Няма очаквания за недостиг на дърва. Министерството на земеделието
Коментари Харесай

Земеделското министерство: Няма очаквания за недостиг на дърва


Земеделското министерство: Няма упования за дефицит на дърва. Министерството на земеделието и храните и Държавните горски предприятия работят, с цел да подсигуряват непрекъснатото обезпечаване на дърва за огрев за локално население.
Нужните количества дървесина се доставят
навреме в складовете за предпазване и към момента няма упования за дефицит на дърва. Това оповестиха от Министерството на земеделието и храните (МЗХГ). Според действащия сега правилник в Закона за горите едно домакинство има право да закупи до 10 пространствени куб. метра.
Тези ограничавания бяха въведени първоначално
на тази година с решение на 48-ото Народно заседание. Новите правила за даване на количествата дърва за огрев на локалното население водят до неодобрение измежду хората от разнообразни райони.

Обезпечаването на семействата с желаните количества дървесина би могло да се реализира със законодателна самодейност за смяна
в разпоредбите за даването й.
Експертите от Министерството на земеделието смятат, че промени в регламента са нужни, с което би се подсигурило безпроблемното облекчаване на локалното население с дърва за огрев.
Министърът на земеделието Кирил Вътев
организира среща с шефовете на 6-е Държавни горски предприятия, като съществена тематика на диалозите бе точно снабдяването на локалното население с дърва. Ръководителите на предприятията обявиха цялостна готовност за даване на нужните количества дървесина на домакинствата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР